Nieuwbouwplatform Mijn Wonen in Ommen

Nieuwbouwplatform Mijn Wonen in Ommen

In samenwerking met de Gemeente Ommen hebben wij eind 2022 het nieuwbouwplatform Mijn Wonen in Ommen gelanceerd. Het nieuwbouwplatform biedt gemeentes een nieuwe mogelijkheid bij het uitgeven van nieuwbouwkavels.

 Vraaggericht ontwikkelen

Als gemeente krijg je een actueel beeld van wat er speelt. Denk hierbij aan: wie is de woningzoeker? Wat zijn de woonwensen? Dit biedt de mogelijkheid om vraaggericht te ontwikkelen. Aan de hand van een dashboard met alle cijfers heeft de Gemeente altijd inzichtelijk voor wie de eerstvolgende woningen gebouwd moeten worden en naar welke type woning de interesse uitgaat.

Alle informatie op één locatie

Als woningzoekende heb je alle relevante informatie op één centrale plek. Zo kan je bijvoorbeeld de correspondentie vanuit de Gemeente terugvinden onder ‘berichten’ en kan je alle belangrijke documenten opslaan in jouw account.

Puntensysteem

Samen met de Gemeente Ommen hebben we een systeem ontwikkeld waarin kavels worden toegekend op basis van punten. De woningwet voorschrijft dat elke EU- burger vrij is in zijn keuze voor vestigingsplaats. Het is voor gemeenten dus niet mogelijk om op basis van sociaaleconomische verbondenheid te selecteren. Voor het uitgeven van nieuwbouwkavels gebruikt de Gemeente Ommen nu het nieuwbouwplatform Mijn Wonen in Ommen , waarop een puntensysteem gehanteerd wordt. Gebruikers van het platform betalen ieder jaar in abonnementsvorm een vast bedrag. Hierdoor zullen niet-woningzoekenden zich ook uitschrijven en nieuwe geïnteresseerde zich inschrijven waardoor de lijst met gebruikers up-to-date is.

Punten worden toegekend op basis van tijd en participatie. Zo levert het bijwonen van informatiebijeenkomsten of het invullen van een enquête ook punten op. Je kunt inschrijven vanaf 18 jaar. Iedereen kan en mag zich inschrijven voor de lijst. Alle stappen kun je zelf online zetten. Hoe langer je ingeschreven staat hoe meer punten je krijgt toegewezen. Wanneer een geïnteresseerde zich aanmeldt op de inschrijflijst, komt deze inschrijving binnen met een datum-en tijdsstempel. Vanaf het moment van de inschrijving krijgt iedere inschrijver voor iedere week dat hij/zij ingeschreven staat 1 wachtpunt. Met deze punten kun je (zodra een inschrijving opent) inschrijven op je voorkeurskavel. De kavels worden dan automatisch toegekend aan degene met de meeste punten. Het voordeel van deze methode is dat iedere inschrijver op de lijst weet waar hij/zij aan toe is. Hoe langer je op de lijst staat, hoe groter de kans dat je een kavel toegewezen krijgt.

Aansluiten bij het nieuwbouwplatform

Het nieuwbouwplatform is beschikbaar voor elke Nederlands Gemeente. Heb je vragen over of interesse in het nieuwbouwplatform? Vul het contactformulier in en dan nemen we contact met je op!

Link naar woneninommen.nl

Link naar Nieuwbouwplatform Gemeente Ommen

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

    Neem contact op